TOP termékek

Hírek

2023.06.29 16:19

 

Az épített zuhanykabin ajtója az egyik fontos eleme a zuhanyzók kialakításának. A zuhanykabin ajtók célja, hogy zárt térként szolgáljanak a zuhanyzás során, megakadályozva a víz kifolyását és a nedvesedést a fürdőszobában. Az épített zuhanykabin ajtókat általában a zuhanykabin falába vagy szerkezetébe építik be, és lehetnek különféle típusok és anyagok.

Az alábbiakban bemutatok néhány gyakori épített zuhanykabin ajtótípust:

 1. Tolóajtó: A tolóajtók a legelterjedtebb típusok közé tartoznak. A falba épített sínrendszeren futnak, és oldalra tolhatók, hogy megnyissanak vagy bezárjanak egy zárt zuhanyteret. A tolóajtók rendkívül praktikusak, mivel nem igényelnek helyet a zuhanykabin előtt vagy mögött a nyitáshoz.

 2. Nyílóajtó: A nyílóajtók hasonlóan működnek, mint egy hagyományos ajtó. A zuhanykabin falába vannak rögzítve, és egyik oldalról nyílnak ki. Ezek az ajtók általában pántokkal vagy zsanérokkal vannak felszerelve, és lehetővé teszik a teljes nyitást a zuhanykabinhoz.

 3. Kifordítható ajtó: A kifordítható ajtók mind belül, mind kívül nyithatók. Ez lehetővé teszi a maximális térkihasználást és a könnyű hozzáférést a zuhanyzóhoz. Ezeket az ajtókat általában gondosan kialakított pántokkal vagy zsanérokkal szerelik fel, hogy biztosan rögzítve legyenek a helyükön.

 4. Üvegajtó: Az üvegajtók a modern zuhanykabinok népszerű elemei. Általában edzett üvegből készülnek, ami ellenállóbbá és biztonságosabbá teszi őket. Az üvegajtók átlátszóak vagy füstüveggel ellátottak lehetnek, ami lehetővé teszi a fény áthaladását és a zuhanyzó tágasabb megjelenését.

Fontos megjegyezni, hogy az épített zuhanykabin ajtók tervezése és telepítése szakértelmet és precíz munkát igényel. Ezért érdemes szakember segítségét kérni a zuhanykabin ajtó megfelelő kiválasztásához és beépítéséhez.

 

A megfelelő zuhanyajtó kiválasztásához következetesen végig kell menni a következő lépéseken:

 1. Méret meghatározása: Először is, meg kell határozni a zuhanykabin nyílásának méretét. Ehhez pontosan lemérheti a zuhanykabin nyílásának szélességét és magasságát. Ez fontos lépés, mivel a zuhanyajtóknak megfelelően illeszkedniük kell a nyílásba.

 2. Ajtótípus kiválasztása: Az ajtótípus kiválasztása az egyik legfontosabb lépés. Fontolja meg az igényeit és a rendelkezésre álló helyet. A tolóajtók ideálisak, ha korlátozott hely áll rendelkezésre a nyitáshoz, míg a nyílóajtók könnyebb hozzáférést biztosítanak. A kifordítható ajtók sokoldalúak, mivel mind belül, mind kívül nyithatók.

 3. Anyag kiválasztása: Az ajtó anyaga szintén fontos tényező. Az üvegajtók népszerűek a modern megjelenésük és a fürdőszoba tágasabb megjelenésének köszönhetően. Az üveg lehet átlátszó vagy füstüveg, amely biztosítja a magánéletet. Más lehetőségek közé tartozik a műanyag és az alumínium, amelyek könnyűek és tartósak.

 4. Biztonság és vízzárás: Ügyeljen arra, hogy az ajtó biztonságos legyen és megfelelő vízzáró tulajdonságokkal rendelkezzen. Az üvegajtóknál fontos, hogy edzett üvegből készüljenek, amely ellenáll a törésnek. Ezenkívül ellenőrizze az ajtó tömítéseit és zárómechanizmusait, hogy megakadályozza a víz kifolyását a zuhanyzóból.

 5. Telepítés: Az épített zuhanykabin ajtók telepítése általában szakembert igényel, különösen ha a falba vagy szerkezetbe kell beépíteni. Forduljon szakemberhez vagy fürdőszoba-szaküzlethez, hogy segítséget kapjon a megfelelő ajtó kiválasztásában és telepítésében.

Végigmenve ezeken a lépéseken, nagyobb eséllyel választhatja ki a megfelelő épített zuhanykabin ajtót, amely megfelel az igényeinek és hozzájárul a zuhanyzója kényelméhez és esztétikai megjelenéséhez.

 

https://www.csomiepwebaruhaz.hu/sct/277262/Zuhanykabinok

2023.06.29 16:1

 

A konyhai berendezések története hosszú és gazdag múltra tekint vissza. Az emberiség mindig is igyekezett megkönnyíteni a főzés és az ételkészítés folyamatát, ezért különféle eszközöket és berendezéseket fejlesztett ki az évszázadok során. Íme egy áttekintés a konyhai berendezések történetéről:

 1. Korai idők: Az emberiség kezdeti időszakaiban a konyhai tevékenységeket egyszerű eszközökkel végezték, például kődarabokkal törték össze és vágják fel az élelmiszereket, illetve tűzet használtak az ételek főzéséhez. Az ősember időszakában a főzési technikák és eszközök még nagyon primitívek voltak.

 2. Ókori civilizációk: Az ókori Egyiptomban és Rómában már fejlettebb konyhai eszközök jelentek meg. Az egyiptomiak használtak agyagedényeket és kemencéket az ételkészítéshez, míg a rómaiaknál már konyhai eszközök, mint például serpenyők, fazekak és edények készültek.

 3. Középkor: A középkorban a konyhai berendezések további fejlődésen mentek keresztül. Ebben az időszakban elterjedtek a fémeszközök, mint például a vaskerék, a serpenyők és a fakanalak. A középkorban megjelentek az első sütők is.

 4. 18-19. század: Az ipari forradalom idején a konyhai berendezések további fejlődésnek indultak. Az új technológiák lehetővé tették a különféle készülékek gyártását, mint például a gőzölők, a vízforralók és a sütők. Az első gáztűzhelyek is megjelentek ebben az időszakban.

  1. század: A 20. században a technológiai fejlődés rohamosan előrehaladt, és ez hatással volt a konyhai berendezések területére is. Az elektromos készülékek megjelenése forradalmasította az ételkészítést. Először az elektromos kávéfőzők, kenyérpirítók és mixerék váltak elterjedtté, majd később a hűtőszekrények, mosogatógépek és mikrohullámú sütők is a háztartás részévé váltak.

 

https://www.csomiepwebaruhaz.hu/konyha

2023.05.31

  

 

A fürdőszoba története hosszú múltra tekint vissza. Az emberek már évezredek óta gondoskodnak a testi tisztaságról és a higiénia fenntartásáról.

Az ókori civilizációkban, mint például az egyiptomiak vagy a rómaiak, már kialakultak olyan közösségi fürdők, amelyeket a lakosság használhatott.

 Azonban a modern fürdőszoba kialakulása és fejlődése a 19. században indult el. Az ipari forradalom és a technológiai fejlődés elősegítette az otthoni fürdőszobák elterjedését.

A vízellátás és a csatornarendszer fejlesztése lehetővé tette, hogy az emberek a saját otthonukban élvezhessék a kényelmet és a higiéniát.

 Az 1800-as évek végére az otthonokban már gyakran találhatók voltak fürdőkádak és mosdók, de a WC-k még mindig általában külső helyiségekben voltak elhelyezve.

A 20. század elején azonban a belső WC-k elterjedése megkezdődött, és a fürdőszobák fokozatosan kényelmesebbé és funkcionálisabbá váltak.

 A fürdőszobai technológiák és berendezések fejlődése folyamatosan haladt előre. A vízmelegítők, a zuhanyzók, a mosógépek és a számos más kényelmi eszköz mind hozzájárultak ahhoz,

hogy a fürdőszobák az otthonok egyik legfontosabb helyiségeivé váljanak. A modern fürdőszobák már sokkal többet nyújtanak, mint a higiéniát, és a kényelem és a wellness helyszínei is lehetnek.

 Napjainkban a fürdőszobák tervezése és kialakítása számos szempontot ölel fel, beleértve az esztétikai megjelenést, a funkcionalitást, az energiatakarékosságot és az ökológiai fenntarthatóságot.

Az emberek sokféle stílusban és designban építhetik meg a fürdőszobáikat, hogy azok tükrözzék az egyéni ízlésüket és igényeiket.

 Összességében elmondható, hogy a fürdőszoba története a civilizációk fejlődésével és az emberek igényeinek változásával párhuzamosan alakult ki. Ma már a fürdőszoba nemcsak a testi tisztaság színtere,

hanem egy olyan hely is, ahol pihenhetünk, frissülhetünk.

https://www.csomiepwebaruhaz.hu/kadak

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Keresd bizalommal ügyfélszolgálatunkat hétköznapokon 9:00-16:30 között.

+3630/394-2440 | info@csomiepwebaruhaz.hu

Blog

Így lehet egyszerre stílusos és funkcionális 7 nm-es fürdőszobád

Ravak Hungary Kft.
Ravak Hungary Kft.
2021.09.27 13:03
Így lehet egyszerre stílusos és funkcionális 7 nm-es fürdőszobád

Adott egy fürdőszoba, amely nem túl kicsi és nem túl nagy, mondhatni, hogy kényelmesen elfér benne minden, amire szükségünk lehet!

Az otthonfelújítási támogatás egy olyan egyedülálló segítség, amellyel a családok – akik legalább egy gyermeket nevelnek (a gyermek már a várandósság 12. hetétől számít) – már meglévő otthonukat tudják szépítenibővítenikorszerűsíteni. A szóban forgó állami támogatás a költségek felét, maximum 3 millió forintos segítséget jelent a családoknak és minden olyan munkálatra fordíthatóamely egy otthon felújításánál adódik, így például fürdőszoba felújítására is. Ha fürdőszoba, akkor pedig RAVAK, így szinte magától értetődő, hogy segítünk a fürdőszobafelújítás előtt állóknak! Méghozzá négy olyan komplex fürdőszobai megoldással, amelyek Török Bernadett lakberendező és a RAVAK szakértő csapata közreműködésével jöttek létre és nem csak az utolsó milliméterig átgondoltak, de megfelelnek a mai trendeknek, mi több még könnyen megvalósíthatóak is! 

 

Szeretnéd igénybe venni a vissza nem térítendő állami támogatást? Tarts velünk és ismerd meg közelebbről a RAVAK komplex fürdőszobai megoldásai közül a CHROME koncepció termékeiből berendezett 7 négyzetméteres fürdőszobát, amelyben nem csak kádnak, de zuhanyzónak is jutott hely, a helyiségben uralkodó harmónia pedig már első pillantásra érzékelhető!

Adott egy fürdőszoba, amely nem túl kicsi és nem túl nagy, mondhatni, hogy kényelmesen elfér benne

minden, amire szükségünk lehetMi volt az első lépés, amely megelőzte a tervezést? Kiválasztottuk a magyar piac legapróbb részletekig átgondolt termékcsaládját, a közel 250 darabból álló RAVAK CHROME koncepciót, amelyben fürdőkád, kádparaván, többféle kivitelezésű zuh

anykabin, zuhanytálca, zuhanyfolyóka, WC, bidé, mosdó, fürdőszobabútor, különféle típusú csaptelepek és még fürdőszobai kiegészítők is megtalálhatóak! 

Az ovális formavilág jellemezte CHROME koncepció óriási választékából pedig olyan termékek kerültek a szóban forgó fürdőszobába, amelyek hosszútávon elégedetté teszik a felhasználókat!

A 150x70 centiméteres RAVAK CHROME kádat komfortos belső kialakítás– íves vonalvezetés, enyhén lejtő hátoldal és függőleges oldalak –sokoldalú használhatósága és legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelelő öntött akril alapanyaga teszi igazán felhasználóbaráttá és időtállóvá. Bár a fürdőszobában megtalálható egy kényelmes zuhanyzásra alkalmas, 90x90 cm méretű zuhanyzó, a kádat kádparavánnal egészítettük ki, gondolva ezzel a kisgyermekes családokra és az önfeledt pancsolásra! A kádparavánok tökéletes megoldást biztosítanak a kifröccsenő víz ellen! 

Szeretnél alaposan utánanézni a RAVAK kádaknak és zuhanykabinoknak? Kattints ide és olvasd el “Miért v

álassz RAVAK kádat?” vagy “Miért válassz RAVAK zuhanykabint?” című blogbejegyzéseinket!

A praktikus tárolóhelyekről az idei évben megújult CHROME fürdőszobabútorok – új fogantyút kaptak, így még stílusosabb, még tetszetősebb megjelenést tudhatnak magukénak – 

gondoskodnak! Amíg a mosdó alatti szekrény két tágas fiókkal rendelkezik, addig a magas fali szekrény három üvegpolcot rejt a különféle tárgyak elhelyezésére!

Szeretnél többet megtudni a RAVAK fürdőszobabútorok kiemelkedő minőségéről? Kattints ide és olvasd el korábbi blogposztunkat!

A “nagyobb” szaniterek és bútorok mellett pedig abszolút szóra érdemesek a fürdőszobában megtalálható mosdó- és zuhanycsaptelepek – Gondoltad volna?  A RAVAK csaptelepek akadálymentes működéséért több, mint 700 000 mozdulatból álló tesztsor kezeskedik! – a háromfunkciós zuhanyfeja kényelmes zuhanyzáshoz elengedhetetlen praktikus zuhanyülőke és a különféle kiegészítők is, melyek felteszik az i-re azt a bizonyos pontot!

Bízunk benne, hogy a RAVAK komplex fürdőszobai megoldásai segítségül szolgálnak fürdőszobád felújításához! Amennyiben kíváncsi vagy további hasznos információkra és a blogposztban szereplő fürdőszoba alaprajzára, illetve a felhasznált termékek pontos listájára, akkor kattints ide!