TOP termékek

Hírek

2023.06.29 16:19

 

Az épített zuhanykabin ajtója az egyik fontos eleme a zuhanyzók kialakításának. A zuhanykabin ajtók célja, hogy zárt térként szolgáljanak a zuhanyzás során, megakadályozva a víz kifolyását és a nedvesedést a fürdőszobában. Az épített zuhanykabin ajtókat általában a zuhanykabin falába vagy szerkezetébe építik be, és lehetnek különféle típusok és anyagok.

Az alábbiakban bemutatok néhány gyakori épített zuhanykabin ajtótípust:

 1. Tolóajtó: A tolóajtók a legelterjedtebb típusok közé tartoznak. A falba épített sínrendszeren futnak, és oldalra tolhatók, hogy megnyissanak vagy bezárjanak egy zárt zuhanyteret. A tolóajtók rendkívül praktikusak, mivel nem igényelnek helyet a zuhanykabin előtt vagy mögött a nyitáshoz.

 2. Nyílóajtó: A nyílóajtók hasonlóan működnek, mint egy hagyományos ajtó. A zuhanykabin falába vannak rögzítve, és egyik oldalról nyílnak ki. Ezek az ajtók általában pántokkal vagy zsanérokkal vannak felszerelve, és lehetővé teszik a teljes nyitást a zuhanykabinhoz.

 3. Kifordítható ajtó: A kifordítható ajtók mind belül, mind kívül nyithatók. Ez lehetővé teszi a maximális térkihasználást és a könnyű hozzáférést a zuhanyzóhoz. Ezeket az ajtókat általában gondosan kialakított pántokkal vagy zsanérokkal szerelik fel, hogy biztosan rögzítve legyenek a helyükön.

 4. Üvegajtó: Az üvegajtók a modern zuhanykabinok népszerű elemei. Általában edzett üvegből készülnek, ami ellenállóbbá és biztonságosabbá teszi őket. Az üvegajtók átlátszóak vagy füstüveggel ellátottak lehetnek, ami lehetővé teszi a fény áthaladását és a zuhanyzó tágasabb megjelenését.

Fontos megjegyezni, hogy az épített zuhanykabin ajtók tervezése és telepítése szakértelmet és precíz munkát igényel. Ezért érdemes szakember segítségét kérni a zuhanykabin ajtó megfelelő kiválasztásához és beépítéséhez.

 

A megfelelő zuhanyajtó kiválasztásához következetesen végig kell menni a következő lépéseken:

 1. Méret meghatározása: Először is, meg kell határozni a zuhanykabin nyílásának méretét. Ehhez pontosan lemérheti a zuhanykabin nyílásának szélességét és magasságát. Ez fontos lépés, mivel a zuhanyajtóknak megfelelően illeszkedniük kell a nyílásba.

 2. Ajtótípus kiválasztása: Az ajtótípus kiválasztása az egyik legfontosabb lépés. Fontolja meg az igényeit és a rendelkezésre álló helyet. A tolóajtók ideálisak, ha korlátozott hely áll rendelkezésre a nyitáshoz, míg a nyílóajtók könnyebb hozzáférést biztosítanak. A kifordítható ajtók sokoldalúak, mivel mind belül, mind kívül nyithatók.

 3. Anyag kiválasztása: Az ajtó anyaga szintén fontos tényező. Az üvegajtók népszerűek a modern megjelenésük és a fürdőszoba tágasabb megjelenésének köszönhetően. Az üveg lehet átlátszó vagy füstüveg, amely biztosítja a magánéletet. Más lehetőségek közé tartozik a műanyag és az alumínium, amelyek könnyűek és tartósak.

 4. Biztonság és vízzárás: Ügyeljen arra, hogy az ajtó biztonságos legyen és megfelelő vízzáró tulajdonságokkal rendelkezzen. Az üvegajtóknál fontos, hogy edzett üvegből készüljenek, amely ellenáll a törésnek. Ezenkívül ellenőrizze az ajtó tömítéseit és zárómechanizmusait, hogy megakadályozza a víz kifolyását a zuhanyzóból.

 5. Telepítés: Az épített zuhanykabin ajtók telepítése általában szakembert igényel, különösen ha a falba vagy szerkezetbe kell beépíteni. Forduljon szakemberhez vagy fürdőszoba-szaküzlethez, hogy segítséget kapjon a megfelelő ajtó kiválasztásában és telepítésében.

Végigmenve ezeken a lépéseken, nagyobb eséllyel választhatja ki a megfelelő épített zuhanykabin ajtót, amely megfelel az igényeinek és hozzájárul a zuhanyzója kényelméhez és esztétikai megjelenéséhez.

 

https://www.csomiepwebaruhaz.hu/sct/277262/Zuhanykabinok

2023.06.29 16:1

 

A konyhai berendezések története hosszú és gazdag múltra tekint vissza. Az emberiség mindig is igyekezett megkönnyíteni a főzés és az ételkészítés folyamatát, ezért különféle eszközöket és berendezéseket fejlesztett ki az évszázadok során. Íme egy áttekintés a konyhai berendezések történetéről:

 1. Korai idők: Az emberiség kezdeti időszakaiban a konyhai tevékenységeket egyszerű eszközökkel végezték, például kődarabokkal törték össze és vágják fel az élelmiszereket, illetve tűzet használtak az ételek főzéséhez. Az ősember időszakában a főzési technikák és eszközök még nagyon primitívek voltak.

 2. Ókori civilizációk: Az ókori Egyiptomban és Rómában már fejlettebb konyhai eszközök jelentek meg. Az egyiptomiak használtak agyagedényeket és kemencéket az ételkészítéshez, míg a rómaiaknál már konyhai eszközök, mint például serpenyők, fazekak és edények készültek.

 3. Középkor: A középkorban a konyhai berendezések további fejlődésen mentek keresztül. Ebben az időszakban elterjedtek a fémeszközök, mint például a vaskerék, a serpenyők és a fakanalak. A középkorban megjelentek az első sütők is.

 4. 18-19. század: Az ipari forradalom idején a konyhai berendezések további fejlődésnek indultak. Az új technológiák lehetővé tették a különféle készülékek gyártását, mint például a gőzölők, a vízforralók és a sütők. Az első gáztűzhelyek is megjelentek ebben az időszakban.

  1. század: A 20. században a technológiai fejlődés rohamosan előrehaladt, és ez hatással volt a konyhai berendezések területére is. Az elektromos készülékek megjelenése forradalmasította az ételkészítést. Először az elektromos kávéfőzők, kenyérpirítók és mixerék váltak elterjedtté, majd később a hűtőszekrények, mosogatógépek és mikrohullámú sütők is a háztartás részévé váltak.

 

https://www.csomiepwebaruhaz.hu/konyha

2023.05.31

  

 

A fürdőszoba története hosszú múltra tekint vissza. Az emberek már évezredek óta gondoskodnak a testi tisztaságról és a higiénia fenntartásáról.

Az ókori civilizációkban, mint például az egyiptomiak vagy a rómaiak, már kialakultak olyan közösségi fürdők, amelyeket a lakosság használhatott.

 Azonban a modern fürdőszoba kialakulása és fejlődése a 19. században indult el. Az ipari forradalom és a technológiai fejlődés elősegítette az otthoni fürdőszobák elterjedését.

A vízellátás és a csatornarendszer fejlesztése lehetővé tette, hogy az emberek a saját otthonukban élvezhessék a kényelmet és a higiéniát.

 Az 1800-as évek végére az otthonokban már gyakran találhatók voltak fürdőkádak és mosdók, de a WC-k még mindig általában külső helyiségekben voltak elhelyezve.

A 20. század elején azonban a belső WC-k elterjedése megkezdődött, és a fürdőszobák fokozatosan kényelmesebbé és funkcionálisabbá váltak.

 A fürdőszobai technológiák és berendezések fejlődése folyamatosan haladt előre. A vízmelegítők, a zuhanyzók, a mosógépek és a számos más kényelmi eszköz mind hozzájárultak ahhoz,

hogy a fürdőszobák az otthonok egyik legfontosabb helyiségeivé váljanak. A modern fürdőszobák már sokkal többet nyújtanak, mint a higiéniát, és a kényelem és a wellness helyszínei is lehetnek.

 Napjainkban a fürdőszobák tervezése és kialakítása számos szempontot ölel fel, beleértve az esztétikai megjelenést, a funkcionalitást, az energiatakarékosságot és az ökológiai fenntarthatóságot.

Az emberek sokféle stílusban és designban építhetik meg a fürdőszobáikat, hogy azok tükrözzék az egyéni ízlésüket és igényeiket.

 Összességében elmondható, hogy a fürdőszoba története a civilizációk fejlődésével és az emberek igényeinek változásával párhuzamosan alakult ki. Ma már a fürdőszoba nemcsak a testi tisztaság színtere,

hanem egy olyan hely is, ahol pihenhetünk, frissülhetünk.

https://www.csomiepwebaruhaz.hu/kadak

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Keresd bizalommal ügyfélszolgálatunkat hétköznapokon 9:00-16:30 között.

+3630/394-2440 | info@csomiepwebaruhaz.hu

Blog

Öntapadós vinyl padló – mit kell tudni róluk?

AFIRMAX
2021.10.18 10:26
Öntapadós vinyl padló – mit kell tudni róluk?

Készen áll a felújításra? Nagy változásokat tervez? Állítólag a felújítás mindenki életében a leginkább stresszes időszak. Itt található egy útmutató, hogyan rakhatja le az Afirmax vinilpaneleket egyszerűen, hat lépésben. Az Afirmax vinyl padló elhelyezése egyszerű, barki meg tudja csinálni – csak fel kell készülnie. Legyen hős, és csinálja meg!

Amikor a felújítás mellett döntünk, el kell döntenünk, hogy profit hívunk, vagy megpróbáljuk saját magunk elvégezni a felújítási munkálatokat. Az első lehetőség egyáltalán nem mentesít minket a stressztől. Nincs olyan, aki köztünk nem hallotta még a híres „Uram, ez lehetetlen” stb. kifogásokat. Néha érdemes bízni saját képességeinkben. Nem csak idegességet fog megtakarítani, hanem sok pénzt is, amelyeket inkább izgalmas dizájn kiegészítőkre költhet.

Első lépés – készítse elő a munka helyét és az eszközöket

A telepítés megkezdése előtt az Afirmax vinilpaneleket 24 órán át 18–30°C hőmérsékleten akklimatizálni kell abban a helyiségben, ahová lerakják őket. + 5°C alatti szállítás és/vagy tárolás esetén az akklimatizálás időtartamát 48 órára kell meghosszabbítani.

A helyiségnek, ahová a vinilpaneleket fekteti, tisztanak kell lennie, ezért törölje fel az összes port és szennyeződést. A felületnek egyenletesnek, simának és száraznak kell lennie. Ha 1 mm-nél szélesebb és 20 cm-nél hosszabb, 2 mm-nél szélesebb vagy 1 m-nél hosszabb szabálytalanságok vannak, akkor azokat ki kell egyenlíteni. Használjon cement-kiegyenlítő keverékeket vagy készen kapható szintező esztricheket (aljzatkiegyenlítőt). A nedvességtartalom a vinilpadló szempontjából fontos. A cement esztrich esetében az aljzat nedvességtartalmának 2,5% -nál, az anhidrit esztrichnél pedig 1,5% -nál alacsonyabbnak kell lennie. Ha padlófűtéshez rakjuk le, a felsorolt ​​értékeknek 1,5 és 0,3% között kell lenniük. A nedvességtartalmat a padlón lehet ellenőrizni egy mérő eszközzel, mely kapható barkácsáruházakban.

A  legfontosabb kérdés: vajon a vinyl padló tökéletesen egyenletes felületre kell-e helyezni? Csak a tökéletes kiegyenlítés biztosítja a megfelelő feltételeket? Nem. egy normál kivitelű padló teljesen rendben lesz! Természetesen, ha megfelel a fenti követelményeknek.

Mire lesz szüksége? Szüksége lesz alátétekre, vinil panelekre, záróprofilokra és szegélylécekre. A szerszámokhoz éles késre vagy fűrészre, mérőpohárra, ceruzára és szögmérőre lesz szüksége. Használhat megvásárolt ékeket vagy vághat méretre paneleket a dilatációk megtartásához.

Második lépés – a szilárd alap a szilárd alapja a padlónak

Rendkívül fontos a megfelelő alátét kiválasztása. Bár nem látjuk, óriási hatással van a padlónk kényelmére. Ezért ne válassza a legolcsóbb megoldást. Válasszon olyan alapot a vinilpadlójához, amely garantálja a meleg és csendes padlót. Öntapadós vinilpanelekhez az Afirmax LVT Protector ajánlott. Ez egy Afirmax vinilpaneleknek szentelt alátét. Az alkalmazott technológiának köszönhetően növeli a vinilpanelek szilárdságát, megvédi a panelek illesztéseit és meghosszabbítja a padló élettartamát. Az alacsony hőtartás lehetővé teszi a padlófűtés hatékony felhasználását és jelentős megtakarítást a fűtési időszakban.

Használhatja az Arbiton népszerű alátétét is, de fontos, hogy vinilpanelekhez (LVT) valót válasszon.

Harmadik lépés – kezdje a megfelelő helyen

Balról kezdjük a vinillemezek lerakását a fal mentén, a fény irányába. Ezért hagyományosan az ablakokra merőlegesen néznek a panelek. Ne feledje, hagyjon el egy 5 mm-es tágulási hézagot a falaktól (200 m2-nél nagyobb beépítési felülettel a tágulási hézagot 10 mm-re kell növelni). Ehhez ékeket helyezünk a panel és a fal közé – ezek bármilyen barkácsáruházban megvásárolhatók. Az Afirmax vinilpadlókat a neves svéd Vallinge cég klikk záraival látjuk el, lebegő rendszerbe telepítjük, így nincs szükség ragasztóra vagy szögekre. Rendezze a paneleket sorokba. Először csatlakoztassa a vinilpaneleket a rövid oldalon, majd csatlakoztassa a sort a hosszú oldalával az előzőleg lerakott sorhoz. Egy vinilpanel rögzítéséhez emelje fel a tábla végét derékszögben úgy, hogy a nyelvét az előzőleg lerakott panel horonyához illeszti. Csatlakoztassa az illesztéseket, majd engedje le az elemet, miközben egy jellegzetes “kattanás” hangot hall, amely arról tájékoztatja, hogy az elem a helyére pattant és össze van illesztve a mellette lévő elemmel.

Negyedik lépés – sorról sorra

A következő sort azzal a levágott elemmel kezdje, amelyet levágtak, amikor az előző sor utolsó panelját telepítették. Minimum 30 cm hosszú panelt használjon. A panelek elrendezésének kiválasztása alapvetően két kérdéstől függ: a szoba méretétől, stilisztikai preferenciáitól és attól, hogy szeretné-e minimalizálni a hulladék mennyiségét. A vinilpaneleket tégla eltolással, vagy leggyakrabban 1/3-ad eltolással fektetjük le. Szabálytalan távolsággal is elrendezheti őket, akkor a padló modern és hiteles megjelenésű lesz.

Kétségei vannak? Nézze meg!

Az interneten számos videós oktatóprogram található. Egyesek túl általánosak, és csak a legegyszerűbb dolgokat mutatják be. Néhányukban valóban súlyos hibák vannak, amelyek érvényteleníthetik a padlóra vonatkozó garanciát! Tehát megéri megnézni őket, mielőtt munkához látunk.

 

Ötödik lépés – üljön kényelmesen, nem minden hős visel köpenyt

Igen, ennyi – a szoba készen áll. Elegendő porszívózni, felmosni a padlót, behelyezni a bútorokat, és évekig élvezheti a gyönyörű, eredeti padlót. A barátok és a család tisztelete és csodálata a vinilpanelek saját kezű lerakása miatt ingyenes.